
Vi arbejder for bedre sociale medier
Global Alliance for Responsible Media (GARM) er en verdensomfattende indsats, der via brancheforeninger (som Dansk Annoncørforening) forener brands/virksomheder, mediebureauer & medieplatforme i at reducere tilgængeligheden og indtægtsgenerering af skadeligt indhold online – primært på sociale medier. Dette omfatter bla. at fjerne skadeligt indhold i 12 kategorier. Indsatsen mod skadeligt indhold er længere fremme i andre lande, og i Danmark blev GARM lanceret 15. maj, for at styrke de digitale mediers potentiale for danske annoncører.
Samlet skal det sikre bedre sociale medier og bedre og mere effektiv digital markedsføring. Tiltagende er afgørende for at skabe et sikrere digitalt mediemiljø, der kan berige samfundet gennem indhold, kommunikation og handel.
Hvad er GARM?
I september 2020 tog GARM de første vigtige skridt og skabte en løsning i en fælles ramme for delt definitioner, kendt som:
- GARM Brand Safety Floor
- GARM Suitability Framework.
Den grundlæggende ramme udgjorde en aftalt sæt følsomme indholdskategorier med forskellige risikoniveauer, hver med retningslinjer for indtægtsgenerering, der spænder fra indhold, der ikke er egnet til annoncering (The Brand Safety Floor) til indhold, der er egnet til at være berettiget til indtægtsgenerering, men kan præsentere forskellige grader af følsomhed for annoncøren (The Suitability Framework).
Adjacency Standards Framework er designet til at tjene som en ledsager til GARM Suitability Framework, at give reklamebranchens deltagere en fælles struktur til at evaluere brandsikkerheden og egnetheden af en annonceplacering i forhold til en annonces position i forhold til nærliggende indhold (dvs. “adjacency”) inden for specifikke medieformater. Adjacency Standards Framework fungerer inden for rammerne af GARM Suitability Framework – hvor følsomme indhold kan understøttes af reklamer. Vores overbevisning er, at større gennemsigtighed og fælles rammer vil gøre det muligt for annoncekøbere at understøtte indhold mere i overensstemmelse med virksomheds-, brand- og kampagneoverbevisninger via betalt medieindsættelse.
GARM arbejder med indhold i 12 kategorier der kan være i kategori hvor virksomheder ønsker at fjerne indholdet, og ikke optræde sammen med:
- Pornografi og explicit sexuellt indhold
- Våben og ammunition
- Kriminalitet og skadelig indvirkning på individer og samfund, forbrydelse mod menneske-rettighederne
- Død, vold eller militær konflikt
- Piratkopiering online
- Hadkriminalitet eller aggressiv adfærd.
- Uanstændigheder og begivenheder, herunder sprog, fagter og eksplicit blodigt, grafisk eller modbydeligt indhold, der har til formål at chokere og afsky
- Ulovlige stoffer/ tobak/e-cigaretter/ vaping/alkohol
- Spam eller skadeligt indhold
- Terrorisme
- Debatteret følsomt samfundsspørgsmål
- Misinformation
Whats next?
I Dansk Annoncørforeningønsker vi, at Danmark er med fremme i dette arbejde, og Dansk Annoncørforening etablerer derfor GARM i Danmark 15. maj 2023:
- “GARM styregruppe Nordic” som driver den overordnede koordinering i Sverige, Norge, Finland & Danmark – medlemmer kan deltage her.
- “GARM Workinggroup; Danmark” med medier, mediebureauer & medlemmer, der har ansvaret for at implementere GARM i Danmark. Dette vil bla omfatte udviklingen af tilbud om uddannelse, undervisning & information til danske annoncører (marketing i virksomheder) i ansvarlig markedsføring.
Deltagere er;- Medier: Google (YouTube), Meta (Facebook/Instagram), TikTok, Twitter, SnapChat, LinkedIn
- Mediebureauer: Dentsu, OMG/ Omnicom, GroupM, Calibrate, Orchestra
- Brands/virksomheder: Arla, Telmore/YouSee, Danske Spil, Coop, Tryg, PFA, Tivoli, MobilePay, Wonderfull Copenhagen, Velux, WWF, Tv2 mfl
- Første møde er 30. august 9-12.
“GARM Working-group” & Medlemmer af Dansk Annoncørforening der ønsker at deltage (gratis), får tilbudt:
- Opstarts-workshop – med gennemgang af GARM, evt sammen med Mediebureau
- Uddannelse & træning: “DeepDives” på hvad tilbyder mulighederne på de forskellige platforme
Tag fat i os, hvis du vil bidrage eller høre mere:
Direktør: Thomas Kragh
thomas@daom.dk
Dnsk