I Europa er markedsføringsforbud nu en del af klimakampen

Amsterdam forbyder reklamer for fossile brændstoffer og i Frankrig overvejer man lignende forbud. Alt sammen som en del af klimaindsatsen.

Reklamer for benzin- og dieselbiler, for fossile brændstoffer og for flybilletter er ikke længere tilladt i Amsterdams metro. Som den første by i Europa har bystyret her besluttet, at markedsføring af produkter med højt CO2-udslip skal forbydes.

Lignende initiativer er i gang i Helsinki, Liverpool, Stockholm og Göteborg.

Forbuddene i Amsterdam er vand på møllen for de 6 hollandske partier, som har indskrevet et forbud mod markedsføring af CO2-forurenende produkter i deres partiprogram. Men alligevel bliver Holland nok overhalet som det første land, der indfører nationale forbud.

I Frankrig har regeringen nemlig allerede fremsat et forbud mod markedsføring af fossile brændstoffer, som bliver behandlet i det franske parlament netop nu. Det er muligt at forbuddet også vil omfatte markedsføring af flyrejser samt benzin- og dieselbiler.

Danske Annoncører og Markedsførere er ikke bekendt med lignende planer og initiativer i Danmark, men generelt er danske politikere godt orienterede om udviklingen rundt omkring i Europa, så det kan forventes, at forslag om danske forbud vil blive luftet senest i forbindelse med næste folketingsvalg, der kan komme så tidligt som i efteråret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *